CSS visibility (görünürlük) Özelliği Nedir ve Nasıl Kullanılır?
CSS visibility (görünürlük) özelliği HTML elemanlarının web sayfası üzerinde görünür olup olmamasını sağlayan bir özelliktir. Genel kullanım yapısı aşağıdaki gibidir.
Yapısı: visibility: <deger>
Aldığı Değerler: visible | hidden | collapse | inherit
Başlangıç Değeri: visible
Uygulanabilen Elemanlar: Tüm elemanlara
Kalıtsallık: Yok
visible: Elemanı görünür yapar.
hiden: Elamanı görünmez yapar ancak varlığını korur. Yani silinmez.
collpase: Tablo elemanlar için hidden etkisi yapar.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"/> <title> visibility Özelliği </title> </head> <body> <p style="visibility: visible"> Görünür Yazı </p> <p style="visibility: hidden; background-color: red; border:1px solid #000;”>Görünmez Yazı</p> <p style="visibility: visible"> Görünür Yazı </p> <p style="font-size: large"> Görünür metin parçası <b style="visibility: hidden"> görünmez metin parçası </b> ve burası görünüyor.</p> </body> </html>
Gizli eleman görünmediği halde sayfadaki yerini korunur. Ayrıca gizli nesneye atanan kenarlık ve arka alan rengi de görünmemektedir. Ancak elemanın konumu etkileyen kenar dışı boşluğu (magrin) ve kenar içi boşluğu (padding) değeri görünmese de sayfayı etkilemektedir.
Ata elemanı görünmez olan bir çocuk elemana eğer görünür özelliği atanmış ise ata eleman görünmez ancak çocuk eleman görünür. Bu ters bir durum olarak görünür ancak bunun bize avantaj sağladığı durumlar vardır.
CSS visibility (görünürlük) özelliği konusunu gördük. Konu ile ilgili soru, öneri ya da fikirlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmına yazarak bize iletebilirsiniz. CSS ile ilgili konuları aşağıdaki linke tıklayarak CSS kategorisi altındaki başlıklardan öğrenebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki Instagram ve Twitter logolarına tıklayarak bizi Instagram ve Twitter üzerinde de takip edebilirsiniz.
https://yazilimdelisi.com/category/web-gelistirme/css/
Sosyal Medya Hesaplarımız

