Java Kesirli Sayılar, Aralarındaki Farklar ve Kullanımı
Java kesirli sayılar, her zaman ihtiyaç duyduğumuz konulardan biridir. Bu konuda float ve double veri tipleri yardımımıza koşuyor. Bu yazımızda bu iki veri tipinin kullanımını ve aralarındaki farkları örneklerle anlatarak göreceğiz.
Float ve Double Farkı
Double ve float arasındaki fark virgülden sonra kaç hane sayı alabileceğidir. Float için sadece altı veya yedi ondalık hane iken, double değişkeni yaklaşık 15 haneli bir değere sahiptir. Bu nedenle, çoğu hesaplama için double kullanmak daha güvenlidir. Şimdi bunu bir örnek ile gösterelim.
Örnek 1:
public class doubleFloatFarki1 { public static void main(String[] args) { float piFloat=(float) Math.PI; double piDouble =Math.PI; System.out.println("pi sayisi: "+piFloat); System.out.println("pi sayisi: "+piDouble); } }

Dikkat! :
Bir float değişken sanal bellekte 32 bitlik yer tutarken, double türündeki bir değişken 64 bit yer tutacaktır.
Float ve Double Detaylı Kullanımı
Float olarak belirlenmiş olan veri tipine integer bir değer atandığı takdirde java tarafından direk olarak 1.0 şeklinde algılanır.
Float veri tanımlarken (.) noktadan sonra değişken değerinin sonuna “f” veya “F” koyulmadığı takdirde geliştirme esnasında hata alınacaktır. Sebebi ise javanın bu değişkeni double olarak algılayacak olmasıdır. Bir örnek ile gösterelim.
Örnek 2:
ublic class floatKullanimi{ public static void main(String[] args) { float sayi = 25e4f; System.out.println(sayi); } }
Dikkat! :
Bu örnekte kullandığımız “e” harfi önüne yazdığımız sayıdan sonra arkasında yazdığımız sayı kadar 0 geleceğini belirtir

Java kesirli sayılar, aralarındaki farklar ve bu sayıların kullanımı ile float double farkı ve bu değişkenlerin nasıl kullanılacağı konusunu gördük. Konu ile ilgili soru, görüş ya da tavsiyelerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmına yazarak bizlere iletebilirsiniz. Daha fazla bilgi içeriği için aşağıdaki linke tıklayıp Java kategorisi altında daha bir çok içeriğe ulaşarak Java bilginizi arttırabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki Instagram ve Twitter linklerine tıklayarak bizi Instagram ve Twtitter üzerinden de takip edebilirsiniz.
https://yazilimdelisi.com/category/programlama-dilleri/java/